
“Ülkemizdeki ‘su stresi’ düzeylerine/istatistiklerine baktığımızda, Akdeniz İklim Kuşağı’ndaki olumsuz değişimler doğrultusunda “riskli” seviyelerde bulunduğumuzu görüyoruz ve bu şekilde devam edersek “çok riskli” seviyelerde -özellikle de gıda ve içecek sektöründe- radikal problemlerle mücadele etmek zorunda kalacağız! Geleceğimizi güvence altına almak için suyun değerini bilmemiz, Su Kullanım Verimliliği’ni arttırmamız ve Sürdürülebilirlik odaklı Ar-Ge faaliyetlerine birincil önceliği vermemiz gerekmektedir.” (S.E.Ç. Sürdürülebilirlik Danışmanlığı)
22 Mart 2021 Dünya Su Günü kapsamında yayımlanan haber ve mesajlara aşağıdaki adreslerden ulaşabilirsiniz:
22 Mart Dünya Su Günü: Bu yılın teması “Suyun Değeri” (Gıda Hattı)
Pakdemirli: Su stresi çeken ülkeler grubundayız (Dünya Gazetesi)
Suyun değerini bilmek (Yeşil Gazete)